CONTACTEER ONS

I HEARD IT THROUGH THE GRAPEVINE

Doing Good - Week Tegen Kinderarmoede

Isabelle de Ramée — 13 oktober 2020

Wist je dat... de keuze van een middelbare studierichting vaak beïnvloedbaar wordt door de kost van een opleiding?

Wist je dat... meer dan een half miljoen kinderen in België in kansarmoede leeft?

Wist je dat... Stichting Pelicano deze kinderen zo veel mogelijk kansen wil bieden, om een degelijke opleiding te volgen en om aan alles te kunnen deelnemen? Totdat ze afgestudeerd zijn, want zo hebben kinderen de grootste kans om de vicieuze armoedecirkel te doorbreken.

Van 12 t.e.m. 18/10/2020 is het Week Tegen Kinderarmoede. Zit niet stil en doorbreek samen met onze deze armoedecirkel.


Wie nu onzeker is over zijn job, moet werk maken van zijn carrièreplanning

Isabelle de Ramée — 13 oktober 2020

https://www.bouwkroniek.be/article/wie-nu-onzeker-is-over-zijn-job-moet-werk-maken-van-zijn-carriereplanning.33476

En zelfs wie niet onzeker is heeft baat bij een talentagent. Ik ben zelf enorm van de lange termijn planning en denken. Een beeld hebben van waar je naartoe wil is een goede manier om focus te houden. Als de weg er naartoe hobbelig wordt en voor afleiding zorgt heb je nog steeds het einddoel in zicht om aan vast te houden zodat je kan bijsturen. Doelen hebben zorgt voor focus. Het is ook altijd beter om proactief met je loopbaan bezig te zijn dan zaken je te laten overkomen.
Dit is wat Goodbuilders voor je kan betekenen. Helder krijgen wat je carrieredoelen zijn (wat zijn mijn werkwaarden, wie ben ik in een team, wat verlang ik van mijn leidinggevende, wil ik in een dynamische risicovolle omgeving terechtkomen etc...) en ze dan mee helpen realiseren door je met het juiste bedrijf te matchen.


Hoe ontdek je als buitenstaander het echte DNA van een bedrijf

Isabelle de Ramée — 22 september 2020

“There is nothing like first-hand evidence” 

Sherlock Holmes.

Als je kiest voor een nieuwe job, dan wil je zeker zijn dat je een goede keuze hebt gemaakt. En daarom is het beter om niet zo maar alle gesproken woorden te geloven.

Net zoals een toekomstige werkgever referenties van jou wil hebben, heb jij het recht om referenties te hebben van hem.

Deze haal je namelijk maar op 1 plek: de werkvloer. Dit kan je enkel doen door de sfeer op de werkvloer even te proeven.

Hoe doe je dit nu

Werk je samen met ons om je volgende stap te zetten, gebruik ons dan als informatiebron van het toekomstige bedrijf. Zijn er vragen die je niet onmiddellijk aan toekomstige collega's wil stellen dan kan je deze via ons laten lopen. Bijvoorbeeld hoe hebben wij de zaakvoerder ervaren als persoon, wat waren onze eerste indrukken, hoe zien ze de verloningspolitiek etc…


Proactief je carrière in je handen nemen

Isabelle de Ramée — 15 juli 2020

Proactief je carrière in je handen nemen is iets waar we bij Goodbuilders rotsvast in geloven. Jammer genoeg leert de praktijk dat dit nog veel te weinig gebeurt. Uiteraard heeft het een positief effect op mentale gezondheid en welzijn. Je bent vooral actief bezig met het ontwikkelen van vaardigheden, netwerken en je doet aan #loopbaanplanning.

Je creëert hierdoor een gevoel van in controle zijn en een gevoel van optimisme. Is het niet altijd beter om de dingen voor te zijn ipv ze je te laten overkomen?

Je loopbaancoach helpt je met je ambities in je job te bereiken en met jouw persoonlijke ontwikkeling, je rekruteringspartner is je netwerk, je sparringspartner als het gaat over welke bedrijven bij je passen en is je steun en toeverlaat telkens je van thuishaven verandert. Dit is alleszins de visie bij Goodbuilders.